MEGGY BEFŐTT
Elkészítése :
A meggyeket jól megmossuk kiválogatjuk ,a szárát eltávolítjuk csak egészséges gyümölcsöket használunk fel .Az én szirupom a következőkből áll .
Négy kg meggyhez 1 kg cukor 1,5l víz és Befőtt tartósító a Dr. Oetkertől .ezeket összefőzőm és a meggyeket megtisztított üvegekben megtöltöm és azonnal rátekerem a kupakot majd fejel lefelé fordítom és hagyom kihűlni .Az utolsó 3 üveget fahéjasan készítettem el annyi változással ,hogy a szirupba rakok egy kis fahéjat is.
EPERDZSEM
Nagyon egyszerű és gyors . Az epreket megmosom jó alaposan ,majd négyfelé vágom bele teszem egy lábasba az epreket majd 1 kg eperhez fél kg cukor és 1 cs dzsem fixet adok majd elkezdem összefőzni lassan addig még jó sűrű nem lesz .Én egy kicsit összenyomta krumplitörővel is.
Aztán az előre megtisztított üvegekben kiszedem a dzsemet majd szintén gyorsan rátekerem a kupakokat és fejel lefelé fordítva megvárom még kihűl .Aztán kis díszítés és mehet a polcra .Az egy kgból nekem lett 4 db kisüvegel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése