DZSEMMEK ÉS BEFŐTTEK

                                                                 BEFŐTTEK  ÉS DZSEMMEL









MEGGY BEFŐTT 




 Elkészítése :
 A meggyeket jól megmossuk   kiválogatjuk ,a szárát eltávolítjuk csak egészséges gyümölcsöket használunk fel .Az én szirupom a következőkből áll .
Négy kg meggyhez 1 kg cukor 1,5l víz és Befőtt tartósító a Dr. Oetkertől .ezeket összefőzőm és a meggyeket   megtisztított üvegekben megtöltöm és azonnal rátekerem a kupakot majd fejel lefelé fordítom és hagyom kihűlni .Az utolsó 3 üveget fahéjasan készítettem el annyi változással  ,hogy a szirupba rakok egy kis fahéjat is.

EPERDZSEM 



Nagyon egyszerű és gyors . Az epreket megmosom jó alaposan ,majd  négyfelé vágom bele teszem egy lábasba az epreket majd 1 kg eperhez fél kg cukor és 1 cs dzsem fixet adok majd elkezdem összefőzni lassan addig még jó sűrű nem lesz .Én egy kicsit összenyomta krumplitörővel is. 
Aztán az előre megtisztított  üvegekben kiszedem a dzsemet majd szintén gyorsan rátekerem a kupakokat és fejel lefelé fordítva megvárom még kihűl .Aztán kis díszítés és mehet a polcra .Az egy kgból nekem lett 4 db kisüvegel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése