Hozzávalók :
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- karalábé
- burgonya
- vaj
- tejszín
- levesbetétnek gyöngyök
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom ,felaprítom kockákra .Aztán a vajban fölteszem pirulni,majd ha már
elég puha fölöntöm vizel .Aztán kb 10 percig főzöm .
Majd jöhet a botmixer jol összemixelem ,kicsit föl még aztán jöhet a tejszín amit kézi habverővel
jól elkeverek . Nincs más hátra mint a tálalás amit én pirított gyöngyökkel és egy kis tejföllel
oldottam meg .(gyerekeim kedvence)Nem nagy őrdöngöség sok sikert hozzá.
..
BABGULYÁS
Hozzávalók:
Elkészítése: Kockára vágom a húsokat és a szalonát ,a zöldségeket megtisztítom előkészítek minden hozzávalót .A szalonnát elkezdem üvegesre megpirítani majd hozzáadom a szintén kockára vágott vöröshagymát teszek hozzá színes paprikát végül is egy pörkölt alapot készítek . Jöhetnek bele a húsok először a füstölt, kicsi vízzel felöntöm majd főzöm kb 10 percig előre mert keményebb mint a sertés comb .Mehet bele a sertés comb felöntöm az egészet vízzel aztán következhet a bab amit jól beáztattam előző este.Következnek a zöldségek kivéve a burgonya amit később teszek bele.Ezután nincs sok dolguk vele mint kis lángra venni és lassan főzni . Ha már jól megpuhult minden mehet bele a burgonya és a csipkedő tészta . |
|||||||
CSIRKEHÚS LEVES |
|||||||
Hozzávalók:
Tésztához :
Megtisztítom a csirkét majd felteszem egy nagyobb fazékban főlni . Közben megtisztítom a zöldségeket ,össze vágom őket én most nem túl apróra vágtam. Ha már kezd a víz zavarossá válni fogom az egész fazekat és lecserélem az egész vizet a csirkéről . Vissza teszem a tűzhelyre majd hozzá adom a zöldségeket . Kislángon elkezdem főzni kb 2 órát. Közben elkészítem a tésztát a leveshez . Nem készítek túl sokat mert felszívja a levét .A hozzávalókat összegyúrom ,kinyújtom és felvágom kis vékony csíkokra.Közben figyelek a levesre nézem ,hogy menyire puhulnak a zöldségek és a hús . Ha már elég jó puha minden nagyobb lángra veszem a tűzhelyet és belerakom a tésztát . A tésztának is kell egy kis idő kb 10-15 perc és evvel kész is . A tálalásnál külön szoktam szedni a zöldségeket és a húst . KARFIOL LEVES | |||||||
Hozzávalók:
A karfiolt rózsákra szedem és megmosom. A zöldségeket megtisztítom és karikákra vágom , a krumplikat kockára .Előveszek egy fazekat és pici olajat öntök bele aztán a lisztet megpirítom benne beleteszem a köményt és a babérlevelet .Együtt pirítom őket aztán jöhet rá a színes paprika .Nagyon gyorsnak kell lenni ennél a műveletnél .Majd az egészet felöntőm meleg vízzel és közben kevergetem .Vagyis rántást készítek . Bele rakom a zöldségeket kivéve a karfiolt és a krumplit .Megfűszerezem az ételízesítővel a sóval és a fekete borssal .Mikor már félig megfőttek a zöldségek beleteszem a karfiolt és a krumplit .és felöntöm 3dl tejjel . Puhára főzök mindent lezárom alatta a tűzet és hagyom kicsit hűlni majd a tejfölt kikeverem egy kis leveslével, hogy ne legyen csomós a leve .Evvel meg is vagyunk egyszerű és nagyon finom . |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése